Mitä ihmiset haluaa

27.06.2019

Oletko ajatellut ostaa asunnon, remontoida ja tämän jälkeen myydä? Ajattelin vähän avata mitä tällä hetkellä ihmiset etsii asuntomarkkinoilta. Luultavasti osa asioista nyt on jo kaikkien tiedossa, mutta ehkä jostain joku pystyy ottamaan kopin.


Spekuloidaan tässä kirjoituksessa isoa kuvaa ja myöhemmin yksityiskohtia.


Tällä hetkellä ainakin meidän sukupolvi haluaa uutta ja modernia ensiasunnoltaan. Osa syy siihen on, että meidän sukupolvi on ensimmäinen sukupolvi, jolla on isossa kuvassa mahdollisuus siihen. Vanhemmilla alkaa olemaan omaisuutta, jota vasten pystytään takaamaan lainoja, mihin heillä ei heidän nuoruudessaan ollut mahdollisuutta. Mutta ei siitä tällä kertaa enempää, takaisin asiaan. Eli ollaan valmiita maksamaan valmiista ja uudesta ennemmin kuin haluttaisiin itse alkaa remontoimaan. Ja nyt täytyy mainita, että tämän trendin takia huonokuntoisia asuntoja saa todella hyvään hintaan, mikä mahdollistaa harrastuksena/työkseen "ostaa, remontoi ja myy" kaavan.

Eli uusi ja moderni, tietenkin. Valkoinen, harmaa ja valoisa. Näillä kliseisillä spekseillä asunnosta saa kuvissa seksikkään modernin näköisen, joka myy. Kyseinen trendi alkaa ehkä jo vähän taantumaan, mutta aina kun itselleni tulee vastaan valkoinen, harmaa ja valoisa koti, ihmiset ovat kiinnostuneita. Nyt täytyy myös mainita, että lattioissa ja keittiön tasoissa myös tumman ruskea tuo mielestäni arvokkuutta asuntoon.


"Osta, remontoi ja myy"

On nouseva trendi, koska mahdollisuudet tehdä lisätiliä ovat hyvät. Jos päätyöt sallii pari tuntia puuhastelua iltaisin asunnon parissa. Mitä omien kokemuksien kautta suosittelisin, jos haluaa tehdä hyvän voiton ostamalla huonokuntoisen asunnon ja remontoimalla siitä kokonaan uuden. Osta se esimerkiksi juuri ennen linjasaneerauksen alkua tai kun se on käynnissä (melkein aina taloyhtiö korvaa vesieristyksen kylpyhuone remontin yhteydessä, jos kyseessä perinteisellä menetelmällä tapahtuva saneeraus). Kun taloyhtiöön on tulossa iso putkistoremontti, pystyy pienellä etsimisellä löytämään asunnon todella huokeaan hintaan. Käy myös oikein hyvin, että se on tehty, kunhan se on tehty. Mikään ei ole niin iso Downgrade kuin upouusi asunto, jossa kulman takana kummittelee mörkö, linjasaneeraus. Etsimisessä ja hyvän alueen kartoituksessa kannattaa olla kiinteistönvälittäjä mukana, koska haetaan voittoa ja viimeinen asia mitä halutaan on jäädä roikkumaan kohteen kanssa huonolle markkinaalueelle.