Oletko ajatellut välittäjäksi pyrkimistä?

13.06.2019

Haluan kertoa vähän omia mietteitä kyseisestä aiheesta ja jakaa samalla omia kokemuksia.


Tällä hetkellä Kiinteistönvälittäjäksi pyrkii todella paljon ihmisiä ja ala on varmasti yksi vaativimmista ison kilpailutilanteen vuoksi. Yksi syy miksi ainakin mun sukupolvi haluaa alalle on harhaluulo siitä mikä näkyy ulospäin, välittäjä näyttää hienoja asuntoja ja saa isoa tiliä. Jumankekka että se on kaukana siitä. 

Ensimmäisenä työpäivänä saavut konttorille istut työpöydän ääreen ja kysyt että "jaahas, missäs ne asunnot on mitä mä alan myymään". Työkaverit nauraa sut pihalle ja ihmettelet kun kukaan ei soita ja sano että "tuus myymään mun kämppä". 

Nykypäivänä on todella iso merkitys sillä, kuinka paljon olet jo ennestään verkostoitunut somessa oman paikkakuntasi ihmisten kanssa. Välitysalalla siitä on hyötyä, koska nämäkin ihmiset luultavasti tulevat olemaan myyjiä ja ostajia jossain vaiheessa elämää. Kun osaat käyttää sitä oikein hyödyksi, antaa se sinulle suuren edun, koska tällöin sinulla on jo liuta ihmisiä jota kontaktoida

Entä jos et tavoita somen kautta yhdellä postauksella tuhansia ihmisiä ? Yksi asia on, että täytyy omata hyvät sosiaalisen kanssakäymisen taidot. Kaikki perustuu luottamukseen ja sen hankkimiseen. Sun täytyy tehdä itsestäsi asiakkaan "oma välittäjä", vaikka olette vasta tavanneet.

Itse kuljin saakelin pitkän ja kivisen polun. En omannut mitään kanavia jossa mulla olisi valmis asiakaskunta ja alussa kaikki asiakkaat jouduin joillain keinoin jostain löytämään. Viisi kuukautta meni ennen kuin ensimmäinen palkka tuli tilille ja ai että se tuntu hyvältä. Pyöritettävänä toimi keskiarvollisesti 10 myyntitoimeksiantoa joiden mukana tuli lisää kohteita ja tietenkin osa kodeista sai uudet omistajat.

Loppuun vielä voisi heittää miten työtunnit karkeesti jakautuu viikon aikana ensimmäiset 2-4kk riippuen omasta panoksesta. Sun on pakko uhrata ainakin se 50h viikosta josta 40h on asiakashankintaa, 5h koneella touhuamiseen (uusien kohteiden näppäily, jne), 5h asuntoesittelyt. Summa summaarum, se mitä alussa puhuttiin ja mikä näkyy ulospäin on marginaalinen osa uuden edustajan työnkuvaa.